Je leidt je leven maar wie zit er achter het stuur? Word je bestuurd door je angsten of de pleaser in je? Misschien zit er wel een familielid ergens in je bus die je de hele tijd commentaar geeft. Waar zit je saboteur die zegt dat je het niet kan? Sommige mensen hebben wel tig kleine stemmetjes in hun hoofd/bus zitten die hele grote rollen spelen in hun leven.

Hoe ziet jouw bus eruit?

Pak eens een vel papier en schrijf eens op wie er wel eens wat zegt in je gedachten/hoofd.
Bijvoorbeeld:

  1. mijn angstige ik (bange ik)
  2. mijn saboteur
  3. vrolijke ikke
  4. de winnaar/gedreven ik
  5. mijn ouders
  6. de gezondheidsfreak
  7. de perfectionist
  8. de pleaser
  9. de zeurpiet
  10. ik

Teken een bus en teken al deze persoontjes eens op een plekje in de bus.

Wat is de volgorde? Wie bestuurt jouw bus en wie zit helemaal achterin?

Als je klaar bent met tekenen bekijk de tekening dan eens goed.
Is dit de indeling die je zou willen?