Heb jij ook niet de staatsloterij gewonnen? Geloof me, je bent al rijker dan je denkt!

Deepak Chopra schreef in zijn boek: ‘De zeven spirituele wetten van succes’, over macht, rijkdom en geluk.

‘Macht die gebaseerd is op objectverwijzing is geen echte macht. Doordat hij op het ego gebaseerd is, bestaat ze alleen maar zolang het object van referentie bestaat. Als je een bepaalde titel hebt – president – voorzitter van een bestuur – of als je veel geld hebt, hoort de macht die je hebt bij de titel, de baan of het geld. Op ego gebaseerde macht bestaat alleen zolang dergelijke dingen duren. Op het moment dat de titel, de baan of het geld verdwijnen, verdwijnt ook de macht.

De macht van het IK is daarentegen permanent omdat die gebaseerd is op kennis van het IK. En de macht van het IK heeft bepaalde kenmerken. Mensen komen naar je toe, en dingen die je wilt hebben ook. Mensen, situaties en omstandigheden worden als door een magneet aangetrokken om je te helpen je wensen te vervullen. Je macht is zodanig van aard dat je een band met anderen hebt, en anderen met jou. Je macht is die van verbondenheid, een verbondenheid die voortkomt uit ware liefde.’

Wat hij schrijft is natuurlijk waar maar het is best lastig om echt jezelf te vinden en daarmee content te zijn. Wie ben je zonder je werk, status en geld?

Mediteren is een manier om je IK te ontdekken en je meer inzicht te geven. Mediteren zorgt er ook voor dat je creatiever wordt in het oplossen van problemen of in je werk. Voor sommigen is mediteren lastig maar vind een moment, het liefst in de ochtend. Sta bijvoorbeeld iets eerder op dan de rest van het gezin en begin eens met 10 minuten stilte. In het begin voelt het misschien gek of kan je je gepieker niet uitzetten maar zet door, het wordt steeds makkelijker. Meditatie in de ochtend verandert je dag!