Tja, er is veel te zeggen over ongemotiveerd personeel, ik kan er boeken over schrijven. Maar het is soms gewoon veel leuker om ook eens de andere kant te belichten, de kant van het personeel.

Het is voor de mensen die dagelijks in een winkel staan ongelooflijk wat ze soms naar hun hoofd geslingerd krijgen en ook hoeveel geduld ze moeten hebben. Er zijn klanten die gewoon hebben aangenomen dat mensen die in een winkel werken dom of vervelend zijn.

Natuurlijk sta ik zelf ook nog een enkele keer in de winkel en af en toe verbaast het mij hoe brutaal sommige mensen kunnen zijn.

Hier een paar van mijn favoriete types!

De energie vreters

Er zijn altijd mensen die geen keus kunnen maken of continu twijfelen. Of ze hebben 8 artikelen die goed zijn, nadat je echt 2 uur met ze bezig bent geweest en dat je naar de kassa loopt en ze ineens zeggen: ‘Noú… nu even een keus gaan maken…..’, en naar huis gaan met 2 artikelen!

De betweter

Er komt een meneer binnen van 1.60 m. met een behoorlijke buik en die zegt: ‘Ja, ik heb altijd maat 51 (voor de mensen die niet weten wat voor een maat dit is, dit is een lengtemaat voor mensen boven de 1.85)… ‘Oké, meneer maar ik denk dat maat 25 ( dit is een kwartmaat voor mensen met wat kortere beentjes en een buikje) beter is voor u, daar loopt u waarschijnlijk zo mee weg!’
‘Nee hoor ik heb al jaren maat 51 dus ik denk dat ik het wel weet hoor dame’! ‘Oh maar meneer ik wil absoluut niet vervelend zijn, ik wil slechts adviseren.’ Nadat meneer toch besloten heeft ze beiden te passen komt hij de paskamer uit en zegt: ‘Zie je, dat zei ik toch, maat 25! Aaaarggggg!

De onderhandelaar

Als ik nou dat pak er ook bij neem dan krijg ik van jou natuurlijk wel een stropdas cadeau. Nee?? Vraag het maar even aan je leidinggevende meisje! Nou meneer dat ben ik zelf…

De vergeetachtige

Goedemiddag, ik heb dit jack hier 2 jaar geleden gekocht voor heel veel geld en hij is helemaal verkleurd! Dat zou toch niet mogen gebeuren bij zo’n duur jack.
Even kijken meneer in ons systeem wanneer het jack precies is aangekocht. Ach, ik zie het al, 7 jaar geleden met 70 % korting! Tja, de tijd vliegt!

De ikbenlekkerbelangrijke

Hallo, ja ik wordt altijd geholpen door Dirk Jan, is hij ook aanwezig? Nee meneer, Dirk Jan is vrij vandaag maar kan ik u misschien helpen? NEE.

De twijfelaar

Hallo, ik ben op zoek naar een zand kleurige broek van het merk X in maat 52. Nadat de verkoper er 4 heeft laten zien en meneer ze allemaal gepast heeft zegt zijn vrouw ineens: ‘Misschien moeten we eerst maar eens even in je kast kijken wat daar nog ligt! Tot ziens!’

Het is soms een hilarisch avontuur om in een modezaak te werken!